នៅក្នុងអត្ថបទនេះ អ្នកនឹងបានរៀនចេះពីរបៀបក្នុងការធ្វើឆាមាន់ស្វាយចន្ទី ដែលមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ហើយវាគួរអោយភ្ញាក់ផ្អើលងាយស្រួលនឹងរហ័ស។ វាជាម្ហូបមួយប្រភេទដែលកំពុងតែល្បីនៅប្រទេសថៃ ថ្ងៃនេះប្រភពបានពាំនាំលោកអ្នកអោយមកសាកធ្វើវានៅក្នុងផ្ទះបាយរបស់យើងវិញម្ដង!
ដោយសារគ្រឿងផ្សំក្នុងការធ្វើម្ហូបនេះមានការងារស្រួល លោកអ្នកអាចរកទិញបាននៅក្នុងផ្សារធំៗ ឬផ្សារទំនើបនាៗ ដែលគ្រឿងទាំងអស់នោះមានដូចរូបខាងក្រោមនេះ៖
ផ្នែកគោក
- សាច់មាន់សាច់ទ្រូង ២០០ក្រាម
- ម្សៅមីមួយកញ្ចាប់
- ប្រេងឆាធម្មជាតិមួយភាគបីក្នុងមួយដប
- ខ្ទឹមសរ ៤ក្លែប
- ស្លឹកខ្ទឹមបួនដើម
- ខ្ទឹមបារាំងពីរមើម
- ម្ទេសថៃបីផ្លែ
- ម្ទេសក្រហមបីផ្លែ
- ម្ទេសហាលមួយកូនថង់
- គ្រាប់ស្វាយចន្ទីមួយចានល្មម
ផ្នែកផ្សេងៗ
- ទឹកសៀវអ៊ីវមួយដប
- ទឺកសៀវអ៊ីវខាប់មួយដប
- អំបិល
- ស្ករ
- មួយភាគបួននៃម្រេចស
- ទឹកប្រេងខ្យងមួយដប
- ទឹកបីស្លាបព្រា
វិធីក្នុងការធ្វើ
ជំហានទីមួយក្នុងរូបមន្តនៃឆាមាន់ស្វាយចន្ទីថៃគឺលាយទឹកម្រេច។ ដាក់អ្វីគ្រប់យ៉ាងនៅក្នុងចានមួយកូរវាឡើងហើយទុកវាចោលដោយឡែកសម្រាប់ពេលក្រោយ។ ចំពោះទឹកត្រីវាអាស្រ័យលើអ្នក ដាក់ស្ករដែលអ្នកចង់បន្ថែមសម្រាប់ការនិយមរបស់អ្នក។
កាត់សាច់មាន់ជាបំនែកតូចល្មមហើយលាយវាជាមួយម្សៅមី ហើយត្រូប្រាកដថាអ្នកបានលាយវាចូលសព្វកន្លែង។
លីងគ្រាប់ស្វាយចន្ទីជាមួយនឹងប្រេងធម្មជាតិ ហើយលីងវាអោយឡើងពណ៌ត្នោត។
លីងម្ទេសហាល
បំពងសាច់មាន់ដែលលាយម្សៅរួចនោះ ទុកប្រហែល ៥នាទី បន្ទាប់មកទុកវាមួយឡែក។
ហាន់ ចិត បន្លែអស់ទាំងនេះទុកមួយឡែក។
បន្ទាប់មកធ្វើការឆាបន្លែចូលគ្នា ពីរបីនាទី
ធ្វើការឆាបញ្ចូលគ្នានូវសាច់មាន់ គ្រាប់ស្វាយចន្ទីនិងបន្លែរហូតទាល់តែចូលជាតិ អ្នកមិនបាច់ឆាវាយូរពេកនោះទេត្រឹមតែ២នាទីបានហើយ ប្រសិនបើវាខះទឹកពេកអ្នកត្រូវបន្ថែមទឹកវា។
ជំហានចុងក្រោយគឺត្រូវបន្ថែមខ្ទឹមបារាំងបៃតងកូរឱ្យឆ្អិនតែពីរបីវិនាទីបន្ទាប់មកបិទកំដៅ។
ខ្ទឹមបារាំងបៃតងនឹងនៅតែចំអិនបន្តិចបន្តួចពីកំដៅនៃគ្រឿងផ្សំផ្សេងទៀតហើយអ្នកចង់ឱ្យវានៅតែស្រស់ស្អាតនិងមានក្លិនឈ្ងុយ។
បន្ទាប់ពីធ្វើតាមការណែនាំខាងលើមកអ្នកប្រាកដជាទទួលបានឆាមាន់ស្វាយចន្ទីមួយចានដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ជាក់ជាពុំខាន។
តើអ្នកយល់យ៉ាងណាដែលចំពោះម្ហូបមួយមុខនេះ ស៊ែរទៅកាន់មិត្តភ័ក្តិរបស់អ្នកដើម្បីអោយពួកគេចេះពីរបៀបធ្វើវាផង!
COMMENTS